Premi pel Treball de Recerca de Judith Llobera

Avui, l’alumna Judith Llobera, de 2 Batxillerat B, ha rebut el segon premi pel seu treball de recerca “Users or Learners? Attitudes Towards English as Lingua Franca” de l’Associació de Professors d’anglès de Catalunya. L’objectiu d’aquest Treball de Recerca, tutoritzat per Montse Irun, era esbrinar quina actitud cap a l’Anglès com a Llengua Franca tenien dos diferents grups de persones: els professors d’anglès i altres professionals que utilitzen aquesta llengua en el seu àmbit laboral. En la hipòtesi inicial determinava que mentre els professors d’anglès tenen una visió de l’anglès més aviat de llengua estrangera, els altres professionals la tenen de Llengua Franca. Per poder corroborar aquesta hipòtesi, es va dur a terme una enquesta, la mateixa per als dos grups d’estudi. Un cop analitzades amb un t-test sembla que la hipòtesi ha estat rebutjada: els resultats van mostrar que els professors d’anglès veuen aquesta llengua més com una Llengua Franca i, en canvi, els professionals la veuen com una llengua estrangera.