Orientació

 

 

En aquesta pàgina podeu trobar informació sobre el què podeu fer un cop acabeu els estudis de batxillerat.

Històries per inspirar-te i ajudar-te a decidir què estudiar.

Les històries són eines poderoses. Activen l’atenció i desperten emocions. És difícil que ens deixin indiferents i sempre ens acaben deixant un pòsit. Sobretot si són històries reals i actuals.

Un “telecos” que somia ser professor de secundària.Xavi sinspira

“Tothom em deia que si fas ‘telecos’ has d’aspirar a coses més importants”, explica en Xavi. “Però què hi ha més important que els nois i noies tinguin un professor amb vocació? Tot el que he estudiat em servirà per ajudar millor els alumnes”. Mira el video del Xavi

“No et deixis pressionar pel teu entorn.”

A pesar del que li deien amics i familia la Laura va tenir clar que volia fer un cicle formatiu, en concret el d’integració social. “Estic molt contenta amb aquesta decisió”, diu. I se li nota. Mira el video de la Laura

MÉS INFORMACIÓ

Aquesta web és la del Departament d’orientació de l’Institut Joan Oró.

El portal “unportal” ofereix informació variada i contrastada sobre els cicles formatius i els graus de totes les Universitats catalanes. Necessiteu usuari ijo@unportal.cat i contrasenya ijo51

ESTUDIAR A CATALUNYA

En aquesta web pots trobar informació sobre què, on, quan i com estudiar a Catalunya. També hi ha orientacions sobre com prendre aquesta decisió que tant influirà en la teva vida.

Aquí trobaràs en quines ciutats i pobles pots cursar quins estudis.

Què pots estudiar? Saps quines qualitats tens que et poden ser útils per escollir el teu futur? Aquí pots trobar idees que t’ajudaran.

Al Saló de l’ensenyament que es realitza cada any trobaràs en un sol pavelló totes les propostes d’estudi de batxillerat, universitat, formació professional, art i idiomes.

 

ESTUDIS UNIVERSITARIS

Estudis universitaris. En aquesta web hi trobareu informació sobre la estructura dels estudis universitaris i tot el que necessiteu saber sobre els graus que ofereixen les universitats catalanes.

Estudis universitaris a Catalunya. Aquí trobareu què i per què estudiar a les universitats catalanes.

UdL. En aquesta web trobareu la informació necessària per poder conèixer a fons la UdL. És un espai dirigit a mostrar a l’alumnat de secundària tot el que necessita saber sobre la universitat de Lleida.

Beques pels estudis universitaris.  Aquest és un fulletó on es recull el llistat de beques i ajuts que podeu demanar si esteu estudiant a la universitat

Accès a altres Universitats. Aquí trobaràs la informació necessària per poder cursar estudis universitaris en les universitats d’altres llocs de l’Estat Espanyol i a universitats estrangeres.

 

FORMACIÓ PROFESSIONAL

Formació professional: Tot el que et cal saber sobre la formació professional: famílies, accès, currículum, correspondència amb els estudis universitaris, etc.

La FP: Aquí trobaràs currículum, on es cursa cada cicle i tota la informació actualitzada sobre la FP a Catalunya.

Com cada any es celebra a Lleida la fira de la FP on es mostren tots els cicles formatius i les sortides. En aquest web podeu trobar informació útil per tal d’escollir un cicle formatiu adequat. Fira de l’FP

 

ENSENYAMENTS ARTÍSTICS SUPERIORS

Aquí teniu informació pels que us voleu dedicar a la música, la dansa, les arts dramàtiques o el disseny.

 

MÓN LABORAL

Des de la cambra de comerç de Lleida organitzen una jornada a la plaça Sant Joan on hi ha informació i tallers per apropar-os al món laboral. També organitzen Campus d’estiu en el mateix sentit. Entreu a la seva pàgina web i informeu-vos!!!

 

 

 

Guardar

Guardar