Tractament Integrat de les Llengües

El curs 2015-2016 l’institut Joan Oró va iniciar un nou projecte de llengües “Avancem en el tractamemt integrat de les llengües”.

La presentació mostra com aquest projecte està consolidat en el centre i quines són les accions que s’han dut a terme.

 

La nostra biografia lingüística i lectora

El primer trimestre, tot l’alumnat de 1r ESO, treballa dos projectes paral.lels: des de català i castellà es traballa la biografia lectora i des d’anglès la biografia lingüística. Durant aproximadament un mes, l’alumnat dedica totes les hores de llengua a aquests dos projectes que acaben amb una exposició al hall de l’Institut.

         

PlanetOró

       

PlanetOró és un projecte integrat de llengües per a 1r d’ESO que consisteix bàsicament en la realització d’un curt amb l’aparició de totes les llengües que s’imparteixen al centre de forma global, creativa i integrada. L’alumnat treballa en grups col.laboratius i aprén com es fa un curt des de la idea inicial fins a l’edició i muntatge. Aquests curts es presenten al concurs que organitza cada any el centre i que acaba amb una gala el Dia Internacional de les Llengües Maternes.

Per tal d’assolir la fita, l’alumnat realitza una sèrie d’activitats en castellà, català, anglès o francès que segueixen el procés de realització d’un curt. També comptem amb la inestimable col.laboració del Sr Enric Pinyol, periodista de TV3 que cada any ens visita per explicar-nos com treballen.

Gala PlanetOró 2019

Un cop més el dia 25 de febrer vam celebrar la Gala dels Curts que integren les llengües curriculars del centre i vam comptar amb la presència de la directora i professora Núria Casado.

En aquest link trobareu les fotos de la gala.

Planet Oró 2018

El dijous 22 de febrer va tenir lloc la Gala PlanetOró, cerimònia de lliurament de premis del curts realitzats per grups de 1r ESO. Vam comptar amb la presència del director i professor Òscar Sánchez

El curtmetratge premiat finalment ha estat “El retrobament” realitzat per les alumnes de 1rD Mireia Castilla, Judit Gómez, Júlia Llanes i Júlia Pon.

Moltes felicitats.

Aquí trobareu un video resum del que suposa aquest aquesta gala i un tastet dels premiats. GALA PlanetOró 2018

Més fotos en aquest enllaç.  

Planet Oró 2017

El diari

El tercer trimestre l’alumnat de 1r ESO realitza una família de seqüències didàctiques plurilingües. A l’hora TIL treballen la tipologia textual dels diaris dins del gènere narratiu. Des de totes les llengües curriculars (català, castellà, anglès i francès) treballen la mateixa tipologia, cadascuna dirigida a un producte final diferent: un diari dramatitzat des de castellà, un diari i un receptari des de català, un diari de viatge i un missatge de watsapp d’anglès i un article de bloc del viatge a França des de francès. Es tracta de compartir continguts i maneres de treballar.