L’alumant de 1r d’ESO visita la depuradora i analitza el riu Segre

Durant les darreres setmanes l’alumnat de 1r d’ESO ha estat baixant fins la llera del riu Segre per analitzar el seu “estat de salut” dins el projecte Rius en el qual participem ja fa uns anys. També han visitat la depuradora de Lleida durant la qual poden comprovar de primera mà el procés de depuració d’aigües residuals de la ciutat.

Ambdues activitats estan englobades dins el treball per projectes del centre.

A continuació una ressenya de l’experiència per part d’un alumne:

L’altre dia els alumnes de 1r ESO vam anar a la depuradora. Ens vam dividir en dos grups i en arribar ens van donar una fitxa on teníem que apuntar: què separem, com ho separem i on ho deixem. Ens van ensenyar tot el que feien a la depuradora. Primer vam veure com treien els objectes amb unes reixes. Després com separaven els greixos i els microorganismes de l’aigua. Quan vam acabar tot això vam veure el retorn al medi és a dir, com arriba l’aigua neta al riu un altre cop. 

La sortida a la depuradora va ser molt divertida i a més vam aprendre moltes coses.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

L’institut

Treballem per una educació de qualitat en un entorn pedagògic innovador i col.laboratiu

Accesos

Escriu-nos!

  CONTACTA
·