Dia Europeu de la mediació

El 21 de gener es celebra el dia Europeu de la Mediació amb la finalitat de fer visible la importància de la mediació en la resolució de conflictes entre les parts involucrades. A més, es pretén conscienciar als ciutadans professionals i europeus sobre els beneficis i avantatges de la mediació.

Per commemorar la data, dins del projecte Mediació en acció! Podem ajudar-te, hem realitzat un seguit d’activitats de difusió de la mediació escolar als cursos de 2n i 3r d’ESO per orientar el nostre alumnat en la resolució de conflictes.

També hem tingut una trobada telemàtica amb l’equip de mediadors i mediadores de l’Institut Maria Rúbies i l’Institut Joan Oró, on hem pogut compartir les experiències com a  mediadors/es i l’organització d’aquest servei.

Finalment, l’alumnat de 3r i 4t d’ESO ha pogut escoltar l’experiència de la Rosa Rué, tècnica de l’equip d’assessorament i mediació en l’àmbit penal de Justícia Juvenil. La Rosa Rué ha donat una altra visió de la mediació com la màxima expressió de la Justícia Restaurativa, considerada un model alternatiu de la justícia tradicional, que ofereix una major rellevància a la víctima a través d’una comunicació directa entre les parts involucrades. Es tracta d’un mitjà per aconseguir un acord de manera voluntària entre les dues parts, amb la intervenció d’un mediador neutral i imparcial, per intentar evitar el judici.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

L’institut

Treballem per una educació de qualitat en un entorn pedagògic innovador i col.laboratiu

Accesos

Escriu-nos!

  CONTACTA
·